MYKHAILO HRUSHEVSKY DIGITAL ARCHIVES


е-АРХІВ МИХАЙЛА ГРУШЕВСЬКОГО


Розділи

Деталізований пошук
Дати

Листи

      
18 січня 2018 р. у Верховній Раді України відбулась презентація 25 томів праць Михайла Грушевського з найповнішого видання його “Творів” у 50-ти томах, виданих у львівському видавництві “Світ”.
Новини
адреса матеріалу: http://hrushevsky.nbuv.gov.ua/item/0002334
18.01.2018Верховна Рада України

18 січня 2018 р. у Верховній Раді України відбулась презентація 25 томів праць Михайла Грушевського з найповнішого видання його “Творів” у 50-ти томах, виданих у львівському видавництві “Світ”..

18 січня 2018 р. у Верховній Раді України відбулась неординарна подія - презентація творчої спадщини голови Центральної Ради, керівника першого українського парламенту Михайла Грушевського. Було представлено 25 томів його праць з найповнішого видання “Творів” у 50-и томах, виданих у львівському видавництві “Світ”.

Сюди увійшли всі опубліковані й неопубліковані твори, мемуарна спадщина й архів видатного історика України, підготовлені до видання науковцями Інституту української археографії та джерелознавства імені М.С.Грушевського НАН України і вченими низки інших академічних установ.

Представлення відбулося в рамках відкриття нової експозиції Музею українського парламентаризму з нагоди 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки 22 січня 1918 року. Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, якому було передано “Твори”, високо оцінив внесок Михайла Грушевського у створення модерної Української держави та в розвиток українського парламентаризму. Це видання, за словами Голови Верховної Ради, дасть можливість сучасникам глибше ознайомитися з історією боротьби українського народу за свободу і незалежність і зробити правильні висновки з допущених помилок.

У своїх виступах директор Інституту української археографії та джерелознавства ім. М.С.Грушевського НАН України Г.В.Папакін та завідувач Музею Української революції 1917-1921 років О.С.Кучерук наголосили на необхідності подальшої державної підтримки видання наступних 25 томів “Творів” М.Грушевського, випуск яких видавництву "Світ" довелось призупинити через “заморожену” у 2017 році програму “Українська книга”.

Highslide JS


Корисні посилання:

    У Раді презентували 50-томне видання творів Грушевського // Інфотаб: [Електронний ресурс]. – 2018. – 18 січня.

    Музей українського парламентаризму у ВР: Парубій відкрив чергову експозицію // Главком: [Електронний ресурс]. – 2018. – 18 січня.

    Парубій відкрив експозицію з нагоди 100-річчя проголошення УНР // Укрінформ: [Електронний ресурс]. – 2018. – 18 січня.

Галерея:

             
 

Всі права захищені ©

       

Розробка сайту та програмно-технологічна підтримка: Катерина Лобузіна